top of page
Skribentens bildSustainability Circle

Välkomna Prevas!



"Första gången jag kom i kontakt med Sustainability Circle var på en Underhållsmässa för många år sedan, och sedan dess har jag och Henric (Sustainability Circles VD) pratat varje gång vi träffats om att  "nu är det väl ändå dags" - och nu, äntligen, är vi med. Sustainability Circle strävar efter Hållbar Produktion, ett mål som vi delar och aktivt arbetar för att uppnå tillsammans med våra kunder och samarbetspartners." - säger Ylva Amrén, regionchef West på Prevas.



Välkommen Ylva och Prevas till Sustainability Circle. Berätta kort vem du är.

Tack, superroligt att vara med i detta nätverk! Jag är en tvättäkta norrlänning som sedan 20 år tillbaka bor här på Västkusten med man, två barn och en viljestark jack russell.

Sommartid är det mycket vattensport i vår familj och vintertid är det skidåkning i Jämtlands fjällen som lockar.


Prevas är ett stort bolag. Vad jobbar du med där?

Prevas är ett börsnoterat företag som grundades i Västerås 1985 och totalt är vi 1200 medarbetare. Idag finns vi inte bara i Sverige, Norge och Danmark, utan även i Finland genom ett nyligen genomfört förvärv.

Jag har rollen som regionchef i West, där vi har medarbetare från Eskilstuna i norr till Malmö i söder, med en liten hub i Värmland. Tillsammans är vi drygt 50 personer som fokuserar på Hållbar Produkt- och Produktionsutveckling.

Av dessa är vi ett tjugotal som helhjärtat arbetar med Asset Management och Underhållssystem. Tillsammans med våra norska kollegor är vi en av de ledande aktörerna i Norden på detta område.


Vad är era främsta utmaningar?

En av våra utmaningar är att rekrytera nya medarbetare i samma takt som vårt erbjudande växer. Som tur är har vi ett omfattande nätverk av samarbetspartners som vi kan dra nytta av vid behov.


Om du tittar bakåt ca fem år och blickar fram fem-tio år, vad kommer bli de stora ändringarna framåt?

Förhoppningsvis kommer företag och organisationer nyttja olika systemstöd och plattformar ännu mer än vad som sker idag. Även om tekniken oftast bara är en liten del i omställningen att bli effektivare, mer hållbara osv så kommer digitalisering och AI innebära att många nya möjligheter öppnas, men även nya utmaningar. Vi tror att datadriven innovation och automatisering med uppkopplade anläggningar kommer att hjälpa företag att uppnå sina hållbarhetsmål på ett mer kostnadseffektivt sätt. Här är samarbete en framgångsfaktor så det tror och hoppas jag vi kommer se mer och mer utav.


Tack så mycket Ylva. Vi ser fram emot att träffa dig, och dina kollegor på Prevas framöver på våra aktiviteter.

Tack själv. Ser fram emot att ta del av allt som Sustainability Circle har att erbjuda!




22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page